9.6.2012

onnellinen Canon EOS 600D omistaja

Kyllä, vihdoin on järkkäri ostettu, eikä mikä tahansa järkkäri vaan Canonin EOS 600D niinku otsikossa jo mainitaan. Alunperinhän tarkoitus oli ostaa ihan perus 1100D mutta myyjät ja porukat sitten aivopesivät mut ja kaupasta lähettii sitten tuo kyseinen malli kourassa leveä hymy tietenkin huulilla mikä sitten kesti koko loppu päivän.Miksi ostin kyseisen järkkärin? No, Canoniin päädyin siksi, että se vain tuntui varmemmalta ostokselta. Myös Canonin objektiivit ovat halvempia kuin Nikonin, mikä vaikutti päätökseen paljon. Lisäksi monella tutulla ja kaverilla on Canon, ja olen tottunut niitä jo ennestään hiukan käyttämään. Saan myös mahdollisesti apuja sen käytössä heiltä.

Perustelut miksi ostin 600D rungon? No, jos nyt lähden ostamaan järkkäriä, joka tulee mulla todennäköisesti kestämään monia monia vuosia, niin jos vaan on varaa niin miksi en samantien ostaisi monipuolista hyvää runkoa, jossa on paljon erilaisia laajennusmahdollisuuksia jos kuvailemisesta enemmän innostun. Jos olisin ostanut 1100D:n, niin mahdollisesti jossain vaiheessa olisi saattanut tulla tilanne, että haluan "paremman" rungon. No, nyt tuskin tällaista tilannetta tulee.Toisaalta, olisin varmasti ollut oikein tyytyväinen ihan siihen 1100D:hen, mutta jos nyt varaa on ja kyseessä hankinta joka tulee kestämään kauan, niin miksi ostaisin halvan ja aika yksinkertaisen mallin jos voin ostaa monipuolisemman? Tietenkin 1100D:kin pystyy vaikka minkälaisiin lopputuloksiin erilaisten objektiivien avulla, mutta uskon että nyt tämä mun ostama järkkäri pystyy ehkäpä vielä parempiin tuloksiin. Tietysti myös kuvaustaito vaikuttaa aina lopputulokseen.Canon 600D olisi varmasti jäänyt kaupan hyllylle, ellei tarjous olisi ollut niin naurettavan hyvä kuin mitä se oli. Eli gigantissa oli viikkotarjous 555€ kyseisestä järkkäristä. No, ne tietenkin olivat loppuneet, mutta siellä oli myös myytävänä paketti Canon EOS 600D, 2 akkua ja kaukolaukaisin. Tämän hinta oli jotain 670€ mikä tietenkään ei houkutellut ei sitten yhtään, koska oli yli 100€ kalliimpi. Myyjä kuitenkin teki tarjouksen, että saan tuon paketin 599€ hinnalla. No pienen mietinnän jälkeen paketti lähti mukaan, säästinhän kuitenkin ihan kiitettävästi rahaa siinä. Ja en pistä kyllä yhtään pahakseni kun nyt kaukolaukaisimen omistan, sille varmasti on käyttöä mm. asukuvien otossa. Hyvä diili siis!


Olen aina pitänyt kuvaamisesta todella paljon, varsinkin ulkomailla, kavereiden kanssa, luonnossa ja erilaisissa tapahtumissa se on kivaa. Jotenkin ihanan palkitsevaa, että vihdoinkin omistaa kunnon kameran monien vuosien kuvailujen jälkeen! Olihan meijän edellinen puolijärkkärikin ihan hyvä, mutta ei se kunnon järkkärille vedä vertoja. Ja se ei ollut muutenkaan kokonaan mun oma, toisin kuin nyt.


Paljon on harjoittelemista tuon järkkärin käytössä, ennen kuin sen kunnolla hallitsen. Luin kuitenkin tänään yhdeltä sivulta jonkun valokuvaajan ohjeita järkkärin käyttöön. Hän oli kirjoittanut asiat niin yksinkertaisesti ja helposti ymmärrettävästi, että järkkärin manuaalisäädöt (aukko, valotusaika, herkkyys) alkoivat heti avautumaan mulle paremmin. Ennen en tiennyt noistakaan asioista yhtään mitään. Mutta niin kuin sanonta sanoo, harjoittelu tekee mestarin. Kokeilemalla ja kuvailemalla sitä parhaiten oppii, ei kirjasta tai netistä lukemalla.


Olen jo jonkin verran testaillut uutta järkkäriäni. Kuvissa näkyy mun uusi tuttavuus, jonka löysin yksin hengailemasta nurmikolla. Eikö ookki söpö, pikkune ei osannu lentää. Hän sitten suostui olemaan model mun kuvissa, ei sillä oikein muutakaan tekemistä näyttänyt olevan. Otettiin myös pari kaverikuvaa, yhden julkaisin facebookissa, haha. Otin myös meijän marsuista kuvia -säälittävää, pelkkiä eläimiä malleina ku ei kukaa _ihminen_ suostu:D- mut ne ei ollu niin onnistuneita kun oli huono valaistus, enkä oo vielä oppinu ottaa hyviä kuvia huonossa valaistuksessa. Näissä kuvissa käytin sellasta ohjelmaa millä säädetään valotusaika itse, sen opin jo jotenkin.

Kertokaa mielipiteitä onko yhtään onnistuneita kuvia?

12 kommenttia:

 1. Onnea uuden kameran omistajalle! :) Mulla on Scott Kelbyn Digikuvauskirja -niminen teos, jonka avulla kuvaamaan oppiminen on tooosi helppoa, suosittelen!

  VastaaPoista
 2. Noora - kiitti:) okei kiitti vinkistä!!

  VastaaPoista
 3. Kantsii lukee huolella käyttöohjeet ja pitää sitä mukana. Oon ite valokuvaaja pidän aina käyttöohjevihkoo mukana, se auttaa uuden kameran kanssa todella paljon!

  VastaaPoista
 4. petra - aijaaa okei pitää muistaa:)

  VastaaPoista
 5. Mikä nettisivu se oli josta luit aukoista sun muista?=)

  VastaaPoista
 6. Noni, vähä oon kateelline.. Mistä sulle yhtäkkii noi paljo rahaa pölähti muute? Ja ihana toi pikku pallero, kai sä otit sen hoiviin?? Et voi vaan tollee jättää omilleen :(

  VastaaPoista
 7. hienooo anna ja onnittelut omistajalle! canon se olla pitäää ;)) hah!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi - www.mikkosaari.fi

  Maija - noku mulla on ne työt!:D ja äiti sano etten saa:( yhyy. nyt se on isossa maailmassa ihan yksin

  mimi - haha, kiitos:)

  VastaaPoista
 9. heei mä varasin mustasta pörssistä tänää ittelleni kyseisen kameran :-) tuli pari valokuvauskirjaa mukaan myös ja maksoi 499e.

  Mitä oot pitäny kamerasta? Onko ollu mitään ongelmia sen kanssa?

  ...kommentoin vähän vanhaan postaukseen, mutta mitäs se haittaa heh :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho sen hinta on näköjää mukavasti laskenu! ite diggaan sikana, oon ollu tosi tyytyväinen. tarkkoja kuvia tulee, rungossa on monipuoliset toiminnot ja se kääntyvä näyttö plus videokuvaus toiminto on vitun jees. en oikein keksi mtn negatiivista:D että osta pois vaan, suosittelen! haha joo ei mtnn

   Poista
 10. Tosi hyviä kuvia,noi kuvat ja tekstisi ratkaisi mun ongelman nikon vai canon; se on canon ,(en sitä olekkaan ku puol vuotta miettiny)eiku huomenna canonia ostamaan

  VastaaPoista
 11. Hyviä kuvia TODELLA
  Ratkaisi minun mietinnän canon/nikon
  Huomenna canonia ostamaan

  VastaaPoista