22.8.2012

kloriitti on kaveri


Otsikon kirjoitin vilpittömästi käsi sydämellä. Sen hienon päivän jälkeen kun tein tuttavuutta ensimmäistä kertaa tämän helvetin pahalta haisevan aineen kanssa, elämäni mullistui ja sai aivan uuden ulottuvuuden ja tarkoituksen.

Ei mut tosissaan, nyt kun löytää kirpparilta farkut tai vaikka muunkin vaatteen, jonka tumma väri ei miellytä, asian saa korjattua niin helposti ja edullisesti! Ja itsetuunailu on vielä hauskaa puuhailua, kun näkee oman käden jäljen ja lopputuloksen vaatteessa. 

Nyt kun on tullut tätä kloriitilla läträystä harrastettua jo sen verran pitkään, niin tietää miten homma hoidetaan sillä tavalla, että lopputulos melkeimpä poikkeuksetta on hyvä. Te jotka ootte kloriitin kanssa olleet tekemisissä, tää on tuttua juttua, mutta jos joku ei ole vielä ollut, shame on u ja tässä tulee teille helpot ja yksityiskohtaiset ohjeet!


Tarvitset
1. Kloriittia
(U DONT SAY??????) minusta tehokkainta on Pirkka.
2. Ämpärin ja vettä
mutta vesi ei ole välttämätöntä. 
3. Suojahanskat
ellet sitten halua ottaa riskiä, että kädet syöpyy/saa allergisen reaktion. Päätä itse xd 
4. Paidan
mitä et tule käyttämään kun korkeintaan nukkuessa, remonttihommissa, mökillä tai.. no, u got the point.

Lisäksi voit varautua esimerkiksi juuriharjalla ja joillakin painoilla kuten kivillä.

kuvassa vatiin lisätty vettä
Vaihe 1. Jos vain sää suosii, mene ulos. Jos on talvi tai sadesää niin for god's sake mene edes kylppäriin! Jos haluat migreenin plus että kämppä haisee uimahallille, unohda tämä vaihe.

Vaihe 2. Laita ämpäriin tai laakeaan vatiin -mitä laajempi pohja sen parempi- vaalennettava vaate joko kokonaan tai puoliksi, jos haluat liukuvärjätyn lopputuloksen. Laita suojahanskat ja rumapaita päälle.

Vaihe 3. Kaada pullosta kloriittia vaatteen päälle ympäriinsä. Pyörittele vaatetta, puristele ja hinkkaa ainetta siihen, että kloriitti tarttuu varmasti kaikkialle.

Vaihe 4. Vaate ei luultavimmin ole kokonaan peittynyt aineeseen. Voit joko kaataa toisen pullon kloriittia, jolloin vaalennuksesta tulee tehokkaampi, tai sitten kaadat vettä niin paljon, että vaate peittyy. Mitä vähemmän vettä, sitä tehokkaammin/nopeammin vaate vaalentuu.

Vaihe 5. Vaate tahtoo yleensä nousta pintaan niin, että joku osa tulee pinnan yläpuolelle. Voit yrittää painojen (kuten kivien) avulla pitää koko vaatteen pinnan alapuolella. Näin vältytään värivirheistä -huomaa ensimmäisen kuvan vaaleammat shortsit feat tummemmat läikät, fuck- ja saadaan tasainen väri.

Vaihe 6. Tarkkaile tilannetta ja käy säännöllisesti katsomassa vaatetta. Vaate vaalenee yllättävän nopeasti.

Vaihe 7. Kun olet tyytyväinen väriin nosta hanskoilla vaate pois. Tässä vaiheessa voit juuriharjalla vielä hangata vaatetta jos haluat kuluneemman tuloksen ja vielä yrittää jälkitehostaa vaalenemista. Sitten puristele ylimääräinen kloriitti pois ja huuhtele.

Vaihe 8. Pese vaate pesukoneessa ja laita kuivumaan. Done!Muuta huomioitavaa

- Vaatteen ommellankojen väriä jää yleensä kloriittinesteeseen vaalennusprosessissa. Ota tämä huomioon jos laitat seuraavan vaatteen samaan ämpäriin ja nesteeseen. Nimimerkillä laitoin farkkuliivin jo käytettyyn keltaiseen kloriittiin -> keltasininen farkkuliivi= hyi helvetti -> roskis

- Vaate isonee vaalennuksen aikana! Jos siis tuumit, että shortsit ovat liian tiukat, niin dont worry, ongelmasi on kohta poissa.

- Vaate vaalenee pesukoneessa vielä hiukan. Ota tämä siis huomioon jo vaalennusprosessissa, että otat tarpeeksi ajoissa vaatteen pois kloriitista.
 
- Vaate kuluu vaalennuksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et ole huolitellut lahkeita, ne rispaantuu (mikä minusta on vain plussaa). Katso esimerkiksi ensimmäinen kuva.

- Muista, että langat eivät yleensä vaalene, vain kangas.

- Jos haluaat läikikkään lopputuloksen, u know what i mean, suihkuttele kloriittia pullosta suoraan vaatteeseen ja kokeile jättää sellaisenaan vaikuttumaan. Itse en ole kokeillut tätä, mutta tulen vielä kokeilemaan.

- Jotkut kloriitit ovat läpikuultavia ja vesimäisiä, toiset taas saippuamaisia ja vaahtoavia. Ite tykkään jälkimmäisestä.

Siinä tais olla kaikki important tieto! Kysykää jos joku jäi epäselväksi tai mainitsematta kokonaan. Ja tosiaan, kaikki noi kolmet shortsit on ollu ton tummandenimin värisiä. Jeppis, eiku vaa vaalentelemaan! 

15 kommenttia:

 1. Wau! Noista tuliki tosi hienot! Täytyyki kokeilla tota kloorikäsittelyä :))

  VastaaPoista
 2. Ooh oot onnistunu ihan sika hyvin tossa!! :o ihanat shortsit, ei kyllä tunnista samoiks ennen ja jälkeen kuvissa!

  VastaaPoista
 3. Ootko koskaan kokeillu liukuvärjäystä? Toimiiko se niin että upotetaan vaate ja vähitellen nostaa sitä jolloin yläosa jää tummemmaksi. Ainakin teoriassa? Ajattelin testata niin onko sulla kokemuksia aiheesta.

  VastaaPoista
 4. Hyihyi, mun tekee jo pahaa pelkkä kloriittikuvien kattomine.. Traumat.. En pidä tästä sun harrastuksesta XD

  VastaaPoista
 5. Kuinka paljon sitä kloriittia pitää laittaa suurinpiirtein?:D Kun mainitsit tuossa yhdessä kohdassa että " Voit joko kaataa toisen pullon kloriittia.." ?

  VastaaPoista
 6. jennakaroliina - tänks:) kokeile ihmeessä!

  pate - kiitos:) no ei niin, ja lähes aina ne on vielä paljon paremman näköset kuin ennen!

  hannahnoon - olen testannut ja juurikin noin se tehdään. osta vaikka kirpparilta eurolla vaan jotkut farkut testaukseen ja kokeile liukuvärjäystä ensin niihin, niin opit miten homma tehdään! harjoitus tekee mestarin

  Maija - hehe, et pääse harrastuksestani eroon vielä vähään aikaan >:)

  Anonyymi - eli ainakin se yksi pullo. mutta jos haluat tuloksia nopeasti, laita 2 pullollista. mutta itse säästeliäisyyden takia laitan vain yhden pullon ja siihen sekoitan vettä, niinkuin postauksessa mainitsin:)

  VastaaPoista
 7. Onks sulla jotkut enkun kirjotukset tulos vai miks viljelet noita fraaseja tollee :D ei voi olla vahinko :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi - :D kirjotan enkun vasta keväällä, eli ei oo viel tulos. ja miksikö? jaa-a en oo asiaa pahemmi ikinä miettiny, joskus mul vaa on tapana heittää puhuessa automaattisesti välii jtn englanniks. muutenkin tuntuu että se kieli saa kaikki asiat kuulostamaan paremmalta/hauskemmalta:D "u know"

  VastaaPoista
 9. Varsinkin jos sisällä leikkii kloriitilla nii vesi ei saa olla kovin lämmintä, kloriitista vapautuu myrkkyjä ilmaan ja siinä voipi käydä hassusti :P

  VastaaPoista
 10. Kuinka paljon yks tollanen pullo maksaa? (:

  VastaaPoista
 11. Elsa - en muista ulkoo mut oisko joku pari euroo! ei mikää kallis

  VastaaPoista
 12. Vitsi haluisin kokeilla liukuvärjäystä! Kiitos näistä vinkeistä:)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi - no problem:)

  VastaaPoista
 14. Sisällöltään hyvä ja avaava ohje, muuten voisi kielenkäyttö olla hillitympää ja yksikielistä niin olisi helpompi lukea ;)

  VastaaPoista
 15. Saako yhtä hienon lopputuloksen jos farkuilla tekee ja miten paljon luulisit että sitä kloriittia menee?

  VastaaPoista